Gør boligen forårsklar – og øg samtidig værdien 

Når man er husejer, er foråret ikke kun lig med mere sol og varme. Det medfører også en lang liste af projekter, som skal foretages i både hus og have. Det kan godt virke lidt uoverskueligt, når man træder udenfor på årets første gode solskinsdag, og haven og facaden hænger efter en lang vinter, men med ganske få tiltag kan huset hurtig blive gjort forårsklar.  

Sørg for at huset har et smukt ydre

Et godt sted at starte er husets facade. Er der nogle revner eller utætheder i muren eller omkring vinduerne? Er der nogle steder, der trænger til en klat maling? Sæt ind alle de steder, der trænger til en kærlig hånd. Taget skal også tjekkes efter. Et tag kan hurtigt komme til at se træls ud, hvis der vokser mos og alger på det. Ud over et lidt træt udtryk, så kan algerne også være skyld i fugtskader og frostsprængninger, og derfor er det en god ide at få bugt med dette, inden det tager overhånd. Om foråret kan man derfor med rette få klaret den årlige algebehandling af tag Sjælland.

Få haven til at blomstre

Det næste projekt er haven. Her er det en god ide at undersøge hvilke af havens planter, der har bedst af en forårsnedskæring, og hvilke planter man ikke må røre ved. Har man en køkkenhave eller blomsterbede, er det også en god ide at gøre sig bevidst om, hvad man skal have plantet, og hvornår dette skal gøres.

Forårsarbejdet øger værdien

Ud over at huset står pænere efter en forårsklargøring, så kan det også være med til at øge husets værdi. Ved at sætte tidligt ind overfor blandt andet revner, fugtskader og alger sikrer man, at ens hus står sundt, og at det dermed kan holde i flest mulige år.